ESKRIMA Önvédelem & Harcművészet

A XXI. század leghatékonyabb eszközös és pusztakezes önvédelme & harcművészete
Hatékonyság – Testedzés – Kikapcsolódás
Központi elérhetőség:
+36 70 459 0763
hungarydocepares@gmail.com

Online Eskrima – 1. fokozat (citromsárga öv)


Online Eskrima – 1. fokozat (citromsárga öv)

A képzés tartalmazza az összes egyéni, páros és harci gyakorlatokat és technikákat, melyek az Eskrima teljes 1. fokozatának anyagához tartoznak.

Az Eskrima (más elterjedt nevén Kali vagy Arnis) a Fülöp-szigetekről származó fegyveres és pusztakezes önvédelem és harcművészet. Hatékonyságát bizonyítja, hogy mind a mai napig éles utcai, illetve háborús helyzetekben alkalmazzák, valamint már számos magyar eskrimás hárított el vele utcai, szórakozóhelyi vagy munkából adódó támadásokat. Egyedülállóságának titka abban rejlik, hogy egyszerre tanítja az eszközös (különböző botok, kés, mindennapi eszközök) és pusztakezes technikákat. Ezáltal az önvédelem minden területét lefedi. Technikai repertoárját pedig egy könnyen elsajátítható, logikus rendszerbe és tanmenetbe foglalja.

Bővebb információ az Eskrimáról:
https://eskrimahungary.hu/eskrima

Filmek az Eskrimáról:
https://www.youtube.com/channel/UCVw7ajmEsUv7PuJ_lYz_XDg

Online Eskrima – 1. fokozat (citromsárga öv)

Online oktató edzés-sorozat
- Bármikor visszanézhető, leállítható, újra indítható, lelassítható, ismételhető oktató videók!
- NEM SZÜKSÉGES SEMMILYEN ELŐKÉPZETTSÉG! Persze ha van, az se baj!
- Ez egy teljesen kezdőknek szóló kurzus! A legelejétől kezdjük a technikákat.

Eskrima rendszerünkben 9 tanulófokozat van: 1-3 kezdő, 4-6 középhaladó, 7-9 haladó. Azután jönnek a fekete öves, vagyis mester szintek. Az első fokozat öve a citromsárga öv, és elengedhetetlenül fontos alapokat tartalmaz, de benne vannak már hatékonyan működő harci és önvédelmi technikák bottal és pusztakézzel. Általában az edzéseken 3-5 hónap alatt sajátítják el a tanulók ezeket a technikákat, így viszont online nem vagy időhöz kötve, hanem a saját tempódban tudsz haladni. Lehetőséget kínálunk vizsgázni is, hogy az i-re felkerüljön a pont! Erről lentebb találsz bővebb információkat.

Mit tartalmaz a képzés:
- Az Eskrima 1. fokozatának teljes tananyagát.
- 1. rész: egyéni gyakorlatok. Ebben a részben megtanulhatod azokat a technikákat, melyeket egyénileg kell kigyakorolnod, hogy majd páros és harci technikáknál már meglegyenek az alapmozdulatok.
- 2. rész: egyéni bázisgyakorlatok a páros technikákhoz: A páros gyakorlatokat egyénileg is végre lehet hajtani, és érdemes is minél alaposabban kigyakorolni. Edzéseken is rendszeresen gyakorlunk így, mert ez meggyorsítja a tanulást és fejlődést. Mindez az jelenti, hogy a páros technikákat árnyékbokszként hajtjuk végre.
- 3. rész: páros gyakorlatok. Ide már szükséges partner, aki támad. Nem fontos képzettnek lennie, hanem elég, ha csak tudja, hogyan támadjon. Ezek már harci technikák, csak még megkötött sorrendben.
- 4. rész: harci technikák. Ebben a részben már harci helyzetekben, teljesen szabadon alkalmazzuk a tanultakat. Eleinte érdemes kisebb erőbedobással, de cél, hogy a teljesen valóságos és életszerű támadások kivédéséig eljussunk.
- A képzés része nem csak a technikák bemutatása, hanem az is, hogyan gyakorolj a leggyorsabb fejlődés érdekében,
- Fegyvernemek: egy bot, két bot, pusztakéz bot ellen, pusztakezes harc, utcai önvédelem. (Késharc a 2. fokozatnál kezdődik!)
- Természetesen pontosan, több szögből fogod látni a technikákat, továbbá teljes és sokoldalú magyarázat segíti a tanulást és gyakorlást. Úgy fogod magad érezni, mintha ott lennél edzésen!

Kinek ajánljuk:

- El szeretnél kezdeni eskrimázni, de nincsen a közeledben Eskrima iskola, vagy időbeosztásod miatt nem jutsz el edzésekre.
- Már elkezdtél eskrimázni, de szeretnéd, hogy a videó leckék megerősítsék tudásodat.
- Vagy csak egyszerűen egy hatékony és teljes körű, rendkívül magas önvédelmi értékekkel bíró harcművészetet szeretnél elsajátítani.

Az online edzés-sorozat felépítése:
- Szükséged van 2db 70-75 cm hosszú botokra.
- A Facebookon zárt csoportokban videók formájában fogom a leckéket leadni. Nem szükséges az adott időpontban jelen lenned, később bármikor és akárhányszor megnézheted.
- Nem vagy időhöz kötve, hanem amikor gyakorolni szoktál, előveszed a számítógépedet, laptopodat vagy mobilodat, majd elindítod a videót és követed az instrukciókat.
- Bármikor leállíthatod, visszatekerheted, lelassíthatod, ahányszor csak akarod!

FIGYELEM:

Nem kis feladat online elsajátítani egy harcművészetet. A videó leckék úgy vannak felépítve, hogy ugyanazt a tudásanyagot megkapd, mintha edzésekre járnál, mert a pandémia rákényszerített egy új, online is kiválóan működő oktatási módszertanra. Mindez megalapozza a sikeres tanulást, viszont személyes találkozás hiányában szükség esetén nem tudom korrigálni a mozdulataidat.
Továbbá a páros és harci technikákhoz szükséges partner is.

Érdemes ellátogatnod néha valamelyik iskolánkba, és mindenképpen szólj az adott instruktornak, hogy Te már elkezdtél eskrimázni az online leckék alapján. Illetve részt vehetsz személyes vagy online magánórán is.

Iskoláinkat megtalálod ezen a linken: https://eskrimahungary.hu/iskolak

Magánóráról pedig ezeken az elérhetőségeken tudsz érdeklődni: hungarydocepares@gmail.com, +36 70 459 0763

Vizsgázási lehetőség:

Lehetőséget biztosítunk vizsgázásra mindenkinek, aki részt vesz ezen az online képzésen!

Online vizsga: Előre egyeztetett időpontban, online videóhívás kereteiben. Ebben az esetben számítani kell arra, hogy kicsit tovább tart a vizsga, ugyanis online az ellenőrzés kicsit nehézkesebb.

Egyéni időpontban személyesen: Előre egyeztetett időpontban a debreceni központban.

Kitűzött vizsgaalkalmakon: Szemináriumaink során vannak a kitűzött vizsgák. Itt is lehet vizsgázni, csak előre be kell jelentkezni.

TANÁCSOK:

- A vizsgát komolyan vesszük, ezért kérjük, vedd komolyan Te is.
- Nem úgy működik, hogy befizeted a vizsga költségeit, és már gyakorlatilag a zsebedben tudhatod. Nem. Tényleg tudnod kell a technikákat a szintnek megfelelően.
- Előtte érdemes leellenőrizni a tudásodat valamelyik iskolánkban, illetve online vagy személyes magánórán. Egyáltalán ne érezd kötelezőnek, de mindenképpen tanácsos.
- A vizsga költségeiről, és egyéb részletekről informálódhatsz elérhetőségeinken.

A jelentkezés menete:

1.) lépés: Létrehoztam egy zárt csoportot a Facebookon a képzés címével. Kérd a felvételed, és én látni fogom a kérvényt. Itt lesz a link:
https://www.facebook.com/groups/1228285821004377

2.) lépés: Utald át a díjat a következő számlára:

Dankó Ferenc (Takarékbank)
50435081-10009866

Az utalás közleményében ez legyen: név, kezdő Eskrima

3.) lépés: Elfogadom a kérvényedet, így bekerülsz a zárt csoportba/csoportokba. Majd várd a kezdést, azután pedig gyakorolj szorgalmasan!

Az online oktató edzés-sorozatot vezeti:

Dankó Ferenc, Eskrima mester 5. dan
Kelet-európai és magyarországi főinstruktor
2x Európa bajnok,7x világbajnok
+36 70 459 0763, hungarydocepares@gmail.com

Várom jelentkezésed!

MABUHAY


Következő bejegyzés: Tagfelvétel Budapesten
Előző bejegyzés: Eskrima Formák: Sayaw 8. + Espada y Daga és Dupla Botos variációk